Interesseret i at blive franchisetager?
Er du interesseret i at blive franchisetager, så få her et overblik over alle de koncepter, som vi hos FranchiseMatch samarbejder med.

Franchisefinansiering - banklån eller egenkapital?

Som franchisetager står og falder din succes med en veludført forretningsplan og et gennemarbejdet budget. FranchiseMatch står klar til at hjælpe dig med at udarbejde en plan til finansiering af din franchise.

Hanne Puggaard
Hanne Puggaard
Partner - GML-HR

Når du overvejer at blive selvstændig i et franchisekoncept, skal du starte med at have udarbejdet en forretningsplan og et budget for din kommende forretning. Det giver dig grobund for at tage den rette dialog med de finansielle parter, som skal involveres i processen.

Desto større egenkapital, desto hurtigere kan du komme i gang

Som udgangspunkt vil banken se på din private økonomiske historik, og har du positiv formue (eksempelvis friværdi i hus eller anden form for opsparing), vil det være et godt udgangspunkt for en lånemulighed. Desto større egenkapital du har mulighed for selv at tilvejebringe, desto hurtigere vil du kunne komme i gang.

Du skal bl.a. finansiere husleje, varelager og inventar, ligesom du skal have dine driftsomkostninger, herunder lønninger, dækket i den første tid. Sørg derfor også for at have lagt et budget for din egen privatøkonomi, så du ved, hvad du har brug for at trække ud af forretningen hver måned til at dække dine private omkostninger.

 

#franchisefinansiering  #Vejen til at blive franchisetager