Kontaktpersoner
Lars Gaarde
Lars Gaarde
Partner - GML-HR

Eksempel 1 - Hvordan Pia blev franchisetager

Hvordan Pia blev franchisetager med finansiering fra et pengeinstitut

Fakta:

  • Restaurationsbranchen
  • 1.000.000 i finansieringsbehov
  • Franchisetager har opsparing på 200.000 kr.
  • Løsning: Erhvervslån på 500.000 kr. og en driftkredit på 300.000 kr. hos et pengeinstitut.

Pia har siden studietiden arbejdet inden for restaurationsbranchen. Gennem årene har hun opbygget sin erfaring om driften heri, og hun har løbende fået udvidet sine ansvarsområder. Hun arbejder i dag som daglig leder i en restaurant, men kan godt mærke, at hun gerne vil stå i spidsen for hendes egen restaurant en dag. Pia har derfor løbende lagt penge til sige for at kunne realisere sin drøm.

Pia er nu blevet opmærksom på, at en restaurationskæde søger franchisetagere til at åbne nye restauranter forskellige steder i Danmark. Hun tager derfor kontakt til FranchiseMatch, og efter et konstruktivt møde har Pia et rigtig godt indtryk. Det er præcis sådan en forretning, hun gerne vil stå i spidsen for. Dette indtryk deler franchisegiveren af den nye restaurant ligeledes.

Pia skal købe franchiserettighederne for at kunne starte den nye restaurant, og der vil være behov for en mindre driftkredit, så der er likviditet til vareindkøb, lønninger, indretning af lokalerne, depositum af leje mm. I alt har Pia behov for en million kroner.

Pia tager til møde med et pengeinstitut, hvor Pia og hendes drømme for den nye forretning, den fremtidige forretningsplan, forventninger til fremtiden og den private økonomi er kernen i dialogen. Pia har sparet en mindre del af pengene op de sidste par år, og finansieringen løses derfor med et lån til køb af rettighederne samt en driftkredit i pengeinstituttet. Herefter kan Pia starte hendes nye restaurant op efter konceptet.