Franchise kandidatdatabase
Du er kun ét klik fra at åbne nye karrieremuligheder. Upload dit cv i vores database.
Interesseret i at blive franchisetager?
Er du interesseret i at blive franchisetager, så få her et overblik over alle de koncepter, som vi hos FranchiseMatch samarbejder med.
Ledige stillinger
Kunne du være interesseret i at blive franchisetager hos en af vores sambejdspartnere?
Følg dette link og se hele listen over alle de stillinger, som er ledige netop nu.
Kontaktpersoner
Hanne Puggaard
Hanne Puggaard
Partner - GML-HR

Franchisetager – Hvad er franchise?

Franchise er et samarbejde mellem typisk en eller to personer (franchisetager), der indgår aftale om at drive forretning på vegne af et etableret brand (franchisegiver). Franchisetager får dermed lov til at bruge franchisegivers koncept, producentaftaler, netværk og brand til at drive forretning. Franchisetager skal ofte, men ikke altid, betale et engangsbeløb for franchiserettighederne ved opstart og skal derudover hver måned eller hvert år betale en løbende franchiseafgift til franchisegiver.

Der findes masser af kæder, der driver og ekspanderer sine aktiviteter via franchising. Hos både McDonald’s, Rema1000 og 7-Eleven er driftsformen helt eller delvist kendetegnet ved franchising, men som du også vil se her på siden, er det ikke kun store internationale kæder, der benytter sig af franchising. Der findes også mange, både store og små, danske kæder, der benytter sig af franchising som en central del af deres forretningsmodel.

Du kan her se en oversigt over vores samarbejdspartnere.

Franchise i vækst

Flere og flere kæder benytter sig af franchising som driftsform. I Danmark har vi de seneste år set en stigende tendens, som blot ser ud til at fortsætte i årene, der kommer. Det er ikke kun i brancher som detailhandel og fast food, at vi ser en øget interesse for franchising. Det er også i brancher, som man måske ikke umiddelbart ville forvente, som f.eks. økonomisk rådgivning, biludlejning, autoværksteder, personlig pleje, skønhedsklinikker og vikarbureauer.

Grunden til den stigende tendens skal findes i, at franchising bliver ved med at vise sig som en interessant og rentabel forretningsmodel med masser af fordele for begge parter – både franchisetager og franchisegiver.

Er du interesseret i at blive franchisetager? Se alle vores ledige stillinger her.