Interesseret i at blive franchisetager?
Er du interesseret i at blive franchisetager, så få her et overblik over alle de koncepter, som vi hos FranchiseMatch samarbejder med.

Hvad er en Franchisetager?

En franchisetager driver et forretningskoncept på vegne af en etableret kæde. Som franchisetager har du dermed mulighed for at blive selvstændig i et allerede gennemtænkt og afprøvet koncept, nyde godt af konceptets kendskabsgrad og etablerede forretningsgange samt høste frugterne af din indsats og evner.

Lars Gaarde
Lars Gaarde
Partner - GML-HR

Som franchisetager får du rettigheden til at drive forretning ud fra franchisegivers koncept og forretningsmodel. Oftest vil koncept og markedsføringsmateriale være fastlagt og allerede udviklet, og du kan dermed lægge al din energi og fokus på at drive din egen forretning.

Med FranchiseMatch i ryggen kan du blive franchisetager i et stærkt og etableret koncept – og vi er med dig hele vejen.

Som franchisetager betaler du typisk en franchiseafgift for at være en del af konceptet. Franchiseafgiften giver dig rettigheden til at drive din egen forretning inden for konceptets rammer, og afgiften varierer fra koncept til koncept.

Franchiseafgiften vil som regel bestå af et engangsbeløb og derudover en fast procentdel af din omsætning.

Regler procedurer, og sparring som franchisetager

Når man er en del af et franchisekoncept, vil der som oftest være en lang række regler og procedurer, man skal følge. Det kan f.eks. være i forhold til markedsføring, indretning af butikslokaler, sortiment og priser.

Det er en rigtig god ide at sætte sig ind i de rammer, som franchisegiver udstikker, så du er klar over, om det er et koncept, du kan se dig selv i.

Franchising kan være en unik mulighed, hvis du kan se dig selv være en del af noget større, men hvor du kan fokusere på drift og udvikling af din egen forretning, mens franchisegiver skaber konkurrencedygtige rammer og vilkår for konceptet.

Der er dertil mulighed for sparring med ”kollegaer” – hvad virker, og hvad virker ikke? Erfaringer deles på tværs af forretningerne, og et stærkt landsdækkende koncept er med til at øge kendskabsgraden hos forbrugeren.

Som franchisetager får du mulighed for at blive selvstændig inden for et allerede afprøvet koncept. Det minimerer den risiko, der følger med tilværelsen som selvstændig, men du kan stadig tjene væsentligt flere penge sammenholdt med tilværelsen som lønmodtager.

#Alt om franchisetageren  #Vejen til at blive franchisetager