Interesseret i at blive franchisetager?
Er du interesseret i at blive franchisetager, så få her et overblik over alle de koncepter, som vi hos FranchiseMatch samarbejder med.

Interview med Hans, Franchisetager i Sjölin

Vi har interviewet Hans Tinus om at være franchisetager hos Sjölin. Han forklarer bl.a., hvordan hovedkontoret hjælper og støtter, og hvorfor han valgte Sjölin.

Mie Reenberg
Mie Reenberg
Konsulent - GML-HR

Hvorfor ønskede du at blive franchisetager, og hvorfor faldt valget på Sjölin? 

Jeg har altid haft en drøm om at være selvstændig, så jeg valgte at fokusere på at blive klar til det via min uddannelse. Til mit afsluttende projekt skulle jeg finde en virksomhed at være i praktik hos, og her faldt valget på Sjölin.

Jeg fulgte mine interesser for mode og salg og gik efter, hvad jeg synes er sjovt at lave – og her må man bare sige, at Sjölin passer perfekt. Efter mit praktikophold hos Sjölin blev jeg ansat som medarbejder, hvor jeg for alvor lærte virksomheden at kende.

Efter cirka 1 års ansættelse hos Sjölin spurgte jeg ledelsen, om jeg kunne blive franchisetager, da jeg var blevet bidt af deres virksomhedsstrategi og det stærke sammenhold.

Ledelsen sagde heldigvis ja, og her står vi i dag.

Hvad ser du som den største styrke ved livet som franchisetager?

Det bedste ved at være franchisetager er, at man står på egne ben, da man er ansvarlig for sin helt egen butik.

Sjölin har dog et virkelig godt fællesskab, hvor man aldrig er længere væk end et opkald, hvis man har et spørgsmål eller to. Jeg vidste godt, at de altid er klar til at hjælpe, men den store støtte og åbenhed, som jeg har mærket som franchisetager, har alligevel overrasket mig positivt.

Hvilke ambitioner har du for dit første år som franchisetager – og hvad med på lang sigt?

Mine ambitioner er høje, da jeg har høje forventninger til mig selv. Jeg er dog lige startet på min franchiserejse, så bare at kunne kalde sig selv for en rigtig franchisetager og arbejde hårdt hver dag er for mig en god start.

Mine store ambitioner skyldes dog også selve Sjölin brandet. Sjölin har i mine øjne, og hvad vi har kunnet se indtil videre, et utroligt stort potentiale. Ikke bare for at være førende indenfor målsyede jakkesæt i Danmark, men også for på sigt at bevæge sig internationalt og etablere sig som en stor virksomhed i udlandet.

Hvordan støtter franchisegiver (Sjölin) dig i din rejse som selvstændig?

At tage det store valg at blive franchisetager og vide at man nu har en masse læring foran sig, såsom budgettering, opsøgende salg og overordnet drift, som er forudsætningen for en velkørende forretning, kan godt virke lidt skræmmende.

Det er dog her, at Sjölin viser en af sine store styrker – de er simpelthen til stede, når man har brug for det. De hjælper deres franchisetagere igennem hele den store proces, som det er at åbne et Sjölin showrom – og bidrager med generel støtte, uanset hvad man har brug for hjælp til.

De giver en grundig oplæring, hvor man får samtlige værdifulde tips og tricks med i tasken. Der er en grund til, at vi kalder os selv for Sjölin-familien – det er nemlig en sand fornøjelse at være franchisetager i Sjölin.

Hvad ville være dit bedste råd til en kommende franchisetager, der overvejer at tage springet?

Jeg har selv prøvet et par gange at have en god ide til en virksomhed og gjort alt den nødvendige research for at gå i gang – og så stå til sidst og ikke få eksekveret på det. Det er en pinsel at stå med det uforløste potentiale.

Derfor var franchising en oplagt mulighed for mig, da konceptet har bevist sin profitabilitet. Og da jeg skulle vælge koncept, var det for mig virkelig vigtigt at vide, hvilke personer jeg indgik et samarbejde med.

Så hvis du har en drøm om at blive selvstændig, du har en naturlig interesse for et særligt koncept, og du mærker en god forbindelse og en stor troværdighed hos franchisegiver, vil jeg kraftigt opfordre dig til at gå i samme fodspor som mig.

Ja, og hvis du har den samme interesse for jakkesæt og salg som mig, så vil jeg anbefale dig at blive franchisetager hos Sjölin. Energien er fremragende, og vi er først lige startet.

#Franchiseellerselvstændig  #Hvad skal der til?  #succes som franchisetager  #Vejen til at blive franchisetager