Interesseret i at blive franchisetager?
Er du interesseret i at blive franchisetager, så få her et overblik over alle de koncepter, som vi hos FranchiseMatch samarbejder med.

Sådan vælger du det rigtige franchisekoncept

Matchet med det rette koncept afhænger af dine præferencer, kompetencer og din økonomiske situation.

Mie Reenberg
Mie Reenberg
Konsulent - GML-HR

Ønsker du at være selvstændig – og ser du franchising som den oplagte mulighed for at komme i gang med et velfungerende koncept?

Der findes efterhånden utallige franchisekoncepter verden over. Nogle er internationale og er dermed repræsenteret i flere lande, andre er mindre og kun nationalt repræsenteret. Der findes også helt små koncepter, som kun består af en enkelt eller to forretninger og ser franchising som en mulighed for at ekspandere hurtigere.

Valget af det rigtige franchisekoncept er helt essentielt for dine muligheder for succes som franchisetager.

Selvstændig refleksion – hvilken branche passer du til?

Som franchisetager betaler du et fee til franchisegiver for at blive en del af kædekonceptet. Størrelsen på det fee, du skal betale, varierer fra kæde til kæde. Din økonomiske situation vil derfor have en naturlig indflydelse på, hvilke koncepter der er mulige for dig at blive en del af.

Før du skal vælge franchisekoncept, vil vi desuden anbefale, at du tager et ærligt og grundigt kig på dig selv:

Hvad er dine styrker? Dine interesser? Dine personlige mål? Hvad ønsker du helt konkret at få ud af din forretning?

Det er altid en fordel at starte op i et franchisekoncept, som du har en naturlig interesse for – og ved noget om. Hvis du er dygtig i et køkken, kan en restaurant være det helt rigtige for dig. Og hvis du interesserer dig for mode og trends, passer du måske bedre til en koncept i tekstil- eller møbelbranchen.

Måske går du meget op i miljø og bæredygtighed, og kan derigennem se dig som branchens bæredygtige alternativ.

Uanset hvad, er din indre motivation ekstremt vigtig, når det presser på, forretningen er sat på spidsen, og du skal præstere.

Dine muligheder hos FranchiseMatch

Hos Franchise Match samarbejder vi med forskellige koncepter indenfor forskellige brancher og fagområder. Du kan gennem os orientere dig om dine muligheder indenfor f.eks. detailhandel og restauration. Se her hvem vi samarbejder med.

Hos Franchise Match kan vi hjælpe både franchisegivere og franchisetagere. For franchisegiver kan vi være behjælpelige med at finde lokaler og rekruttering af franchisetagere, mens vi for franchisetagere kan være behjælpelige med valg af koncept og finansiering.

#Alt om franchisetageren  #Hvad skal der til?  #Vejen til at blive franchisetager